ORCEM2024: Eestlased lähevad avamerepurjetamise Euroopa MV viimasele päevale vastu liidritena

Copy

9.–17. augustil Ahvenamaal toimuval avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlusel osaleb kokku 56 meeskonda kolmes võistlusklassis, sealhulgas 11 meeskonda Eestist.

Nädal aega kestnud võistlus algas enam kui 100 miili pikkuse avamereetapiga, kus Eesti meeskondadest saavutasid parimad tulemused jahid Shadow ja Sugar, võites oma gruppides esikohad.

Tänaseks on peetud veel viis võistlussõitu, kõik lühirajal, ning homme minnakse viimasele, lühikesele avamereetapile, mille järel selguvad tänavused meistrid.

Foto: ORC Europeans 2024

B-grupis läheb viimasele võistluspäevale liidripositsioonil vastu jaht OLYMPIC, kes küll tänase päeva lõpetas 12. kohal, kuid üldarvestuses hoiab taanlaste "Dixi" ees 11-punktilist edumaad ning sellega juhib võistlust. Esimese päeva etapivõiduga alustanud Shadow meeskond on tänaseks langenud 5. kohale. Samuti B-grupis võistlevad Forte ja Fanatic 2 meeskonnad on hetkel vastavalt 12. ja 16. kohal.

​​

Foto: ORC Europeans 2024

C-grupis on poodiumil kaks Eesti meeskonda. Esikohal on Sugar, kes võitis eile mõlemad peetud võistlussõidud ja täna lõpetas neljandana. Kolmandal kohal on Katariina II. Esiviisikusse kuuluvad veel Amserv Toyota Sailing Team neljandal ja jaht Jazz viiendal kohal.

Kõik tulemused

Tagasi üles