GALERII Täna sai alguse neli päeva kestev Tallinna Jahtklubi Karikavõistlus / EMV 2024

Copy

22.–25. augustil toimuvad Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistlused paadiklassidele ILCA 6, ILCA 7, RS Feva, RS Aero 5, RS Aero 6, RS Aero 7, 29er, 49er, 49erFX ja 470. Võistluse tulemusena selguvad ka nende paadiklasside Eesti meistrid.

Tallinna Jahtklubi karikavõistlus toimub juba 24. korda. Avamisel tervitasid sportlasi jahtklubi kommodoor Valdo Kalm ja Lääne-Harju valla vallavanem Jaanus Saat. Mõlemad tõdesid, et selline pika traditsiooniga sündmus on oluline nii piirkonnale kui ka klubile ning soovisid sportlastele algavaks võistluseks edu. Võistlus kuulutati avatuks lipu heiskamisega, mille au oli antud värskele RS Aero maailmameistrile Mia Marin Lilienthalile.

Täna võistlesid plaani kohaselt RS Feva, ILCA 6, ILCA 7, 470, 29er, 49er ja 49erFX paadiklassid.

Päev algas kerge vihmasaju ja 6–7 m/s puhunud kirdetuulega. Õhtuks oli tuul pöördunud läände ja tugevnenud keskmiselt 10 m/s.

Romi Safin (ROPK) alustas võistlust liidrirollis ILCA 6 naiste arvestuses. Teisel kohal on Katariina Roihu (TJK) ja kolmandal Mia Marin Lilienthal (KJK). Meeste arvestuses oli päeva võitja Remy Tupits (TJK), teisel kohal Angus Aarna Ant (PJK) ja kolmandal kohal Trevor Nõmmik (ROPK).

ILCA 7 U21 meeste arvestuses oli kolme võistlussõidu järel päeva parim Karel Ratnik Pärnu Jahtklubist, teisel kohal Robin Juul (ROPK) ja kolmandal Richard Marcus Arge (ROPK).

470 paadiklassis võistleb kolm meeskonda. Parim oli Liise Väliste ja Andrias Sepp Pärnu Jahtklubist, kes võitsid kõik kolm toimunud võistlussõitu. Teisel kohal on Sandra Sinivee ja Kaito Haamer Uku Kuuse Purjespordikoolist ning kolmandal Kristiina Larssen ja Jakob Sang samuti UKP-st.

RS Fevas olid täna tugevaimad Pärnu Jahtklubi neiud Laura Marii Taggu ja Sharon Peetrimäe, kes võitsid kolmest sõidust kaks. Teisel kohal on Leon Zolotarjov ja Pärtel Orusalu (UKP) ning kolmandal kohal taas Pärnu Jahtklubi meeskond Liise-Kärt Liiber ja Luise-Riin Liiber.

29er arvestuses olid päeva parimad Juta Koov ja Maria Aleksandra Vettik (TJK) ning 49er arvestuses Helen Pais ja Helen Ausman samuti Tallinna Jahtklubist.

Homme alustavad võistlemist RS Aerod 5, 6 ja 7.

Tulemusi saab vaadata siit: Manage2Sail

Tagasi üles