Eesti purjetajad tõid Leedu lahtistelt meistrivõistlustelt kulla ja kolm pronksi

Copy

4.–7. septembril toimusid Nidas, Leedus lahtised meistrivõistlused ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7, Optimist, RS Feva ja Formula 18 paadiklassidele. Võistlusel osales kokku 134 sportlast. Eestit esindasid neli sportlast: Karel Ratnik (ILCA 7), Andrias Sepp, Angus Aarna Ant ja Sten Martin Strand (ILCA 6).

Karel Ratnik ILCA 7 1. koht.
Karel Ratnik ILCA 7 1. koht. Foto: Vilma Jonuškiene

ILCA 7 klassis võitis esikoha ja Leedu meistritiitli Karel Ratnik Pärnu jahtklubist, kes kommenteeris: «Võistlusega võib rahule jääda. Olud olid ideaalsed, tuult oli küll pigem vähem, kuid aeg-ajalt sai kallutada. Nida lainetus oli väga keeruline – väike ja terav, kuhu on lihtne kinni jääda –, kuid õnneks tulin sellega hästi toime. Paadi kiirus ja tehnika olid tasemel. Korraldus oli suurepärane, üleliigset ootamist ei olnud.»

Andrias Sepp ILCA 6 noormeeste (youth boys), juunioride (junior boys) ja meeste (men) kategooriates pronks. 
Andrias Sepp ILCA 6 noormeeste (youth boys), juunioride (junior boys) ja meeste (men) kategooriates pronks. Foto: Vilma Jonuškiene

ILCA 6 arvestuses saavutas Andrias Sepp (Pärnu jahtklubi) kolm pronksmedalit noormeeste (youth boys), juunioride (junior boys) ja meeste (men) kategooriates. Üldarvestuses tuli ta 26 osaleja seas 4. kohale.

Valitsev 470 paadiklassi Eesti meister Andrias Sepp sõnas: «Arvestades, et olen sel hooajal keskendunud 470 paadiklassile, võib öelda, et võistlus läks edukalt. Kõikidel päevadel paistis päike ja tuul oli pigem vaikne, mis mulle sobis. Korraldus oli hea – edasilükkamisi ei olnud. Soovin tänada vanemaid ja treenerit Elise Umbi.»

Foto: Vilma Jonuškiene

Samuti ILCA 6 klassis võistelnud Angus Aarna Ant (PJK) lõpetas võistluse üldarvestuses 8. kohaga ning noormeeste, juunioride ja meeste kategooriates 6. kohaga. Sten Martin Strand Tallinna jahtklubist saavutas üldarvestuses 18. koha ning noormeeste, juunioride ja meeste kategooriates 14. koha.

Kõik tulemused: https://www.manage2sail.com/lt-LT/event/dde4a12e-1fe7-4463-9759-c19acd0b999c#!/results?classId=868896e7-7304-4df4-8d61-8aaf40d130ed

Tagasi üles