Noblessner kostitas noori purjetajaid tuule ja lainega

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Ave Jääger

Noblessneri sadama kohalikus jahtklubis peeti hooaja teine purjeregatt Noblessner Cup. Noortele surfaritele oli see samas ka Eesti karikasarja tähtis osavõistlus.

Kogu kolmepäevase regati jooksul valitsesid lihtsalt imelised ilmaolud. Päike, soe vesi, pluss kogu purjetamiskõlbulik tuuleskaala. Regatt algas reedel väga rahulikus tempos, minimaalse tuulega. Laupäeval hakkas vaikselt tuult üles kruvima ja pühapäev lõppes noorsportlastele juba maksimaalse tuule ja laine tingimustes – lennates.

Universaalsetes tuuleoludes selgitati parimad noorte purjelaud Techno 293 ja Techno PLUS klasside erinevates vanusearvestustes. Kõige noorematest U13 lastest võitis regati Johanna Lukk. Teise koha saavutas Paul Tuubel ja kolmanda Helena Jõepere. Poodiumi hõivasid Noblessneri Purjetamiskooli (NYCS) noored.

Johanna Lukk

Noorte U15 arvestuse võit läks seekord Lätti. Esikoha saavutas Estere Vilnite (Klubs 360). Teise koha võitis eestlane Lukas Tuubel (NYCS) ja kolmanda lätlanna Emilia Voronina. Sama arvestuse tüdrukutest võitis kolmanda koha Anni Tulviste (NYCS).

Estere Vilnite

Vanematest Techno PLUS noortest kindlustas tugeva tuule sõitudega esikoha Liisbeth Orav. Teise koha võitis Karl Henrik Loik ja kolmanda Georg Otto Karma. Poodiumil siis taas NYCS klubi noorted sportlased. Samad on nimed ja kohad ka täiskasvanute Raceboard klassi arvestuses.

Liisbeth Orav

Purjelaudade kõrval osalesid regatil ka mõned Optimist klassi noorpurjetajad. Viimase päeva tugev tuul ja kerkiv laine oli siin klassis päris suur väljakutse. Uhke võitja on seekord Riko Morris Tuvike (ROPK). Teise koha saavutas Hart Hõim (NYCS) ja kolmas on Hugo Oliver Tõkke (NYCS).

Riko Morris Tuvike

Noblessner Cup teise etapi TULEMUSED

Karikasarja KOONDTULEMUSED

FOTOD Ave Jääger

Antud regatt oli Eestis esimene, kus rajamärkideks kasutati eranditult roboteid. Loodetavasti andisime sellega väikse panuse Eesti purjetamise arengusse. Siinkohal erilised tänud kõikidele koostööprtneritele antud võimaluse eest!

Innovaatilise Noblessneri karikasarja kolmas etapp on kavas 14-16 august.

Noblessner Cupi toetajad on Noblessneri Jahtklubi, Noblessneri purjetamiskool, Tallinna linn ja slaalom.ee võistluskorralduse meeskond. Optimist klassi eriauhinnad pani välja Tommylyy Paadipood! Koostööpartnerid on Eesti Purjelaualiit ja Eesti Jahtklubide Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles